top of page

SILEO Extra Virgin Olive Oil

 

Sileo oli d'oliva verge extra

Sparrows in the vineyard, Vinya Son Alegre

A Son Alegre produïm més que els vins. Ens sentim orgullosos de dir que el 2004 vam plantar més d’unmiler d’oliveres de l’espècie Olea europea, amb olives de la varietat Arbequina. L’oliva Arbequina es considera una de les millors del món per a la coherència i la productivitat, així com per a la qualitat del seu oli.

Les nostres oliveres es conreen en condicions 100% ecològiques a la nostra finca de Son Alegre, prop de Santanyí, on l'interior de la costa uneix els turons de la Serra de Llevant de Mallorca.

El nostre acurat i sostenible enfocament agrari segueix els principis biodinàmics sense l'ús de productes químics ni fertilitzants no orgànics, el que resulta en un baix rendiment, però ens recompensa amb una qualitat realment excepcional. A causa de les condicions climàtiques del 2018, només es van poder collir 2.400 kg d’olives, resultant en només 220 l d’oliva (una proporció del 10,8% o, és a dir, 9,15 kg d’olives per produir un sol litre de el nostre oli d’oliva).

Per a una estabilitat afegida, incloem una petita quantitat d'olives silvestres (Olea oleaster) amb una proporció no superior al 2%, donant al nostre oli un subtil matís i una fragància veritablement exquisida.

Per sort, tots els nostres esforços van resultar en un producte premium de caràcter excepcional, encara que d'una quantitat limitada.

Sileo és un regal perfecte de la natura.

Sileo oli d'oliva verge extra

Sempre estem especialmente recollint les nostres olives just abans de la seva maduresa. Llevem a mà la fruita i, per a la màxima frescor, lliurem les olives personalment a la tafona (molí d’oli) de Sóller el mateix dia, a poques hores de la seva collita. Com que encara no disposem de la nostra propia fàbrica d'oli, col·laborem amb la Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu a Sóller, famosa pel seu maneig suau d'olives i reconegut per la seva producción d'oli de la millor qualitat.

El nostre oli s’extreu per força centrífuga d’alta velocitat procedent de lês olives, sense utilitzar cap agent químic. El resultat d’aquest procés és SILEO, un oli d’oliva verge extra d’una qualitat ecològica realment superior. Per a una estabilitat afegida, incloem un mínim d'olives silvestres (Olea oleaster) a una proporció inferior al 2%, donant al nostre oli una taca subtil.

Abans d'embotellar, el nostre oli d'oliva és provat per un laboratori ENAC (Entitat Nacional d'Acreditació). El nostre oli SILEO 2018 es va mesurar amb un grau d'acidesa del 0,8%.

oliveres_arbequines_SonAlegre009.jpg

oliveres_arbequines_SonAlegre009.jpg

980x693_Sileo 2019.jpg

Sileo oli d'oliva verge extra

La nostra plantació d'oliveres és escrutada pels rigorosos criteris de la Conselleria d'Agricultura, MediAmbient i Territori, com a part del Govern de les Illes Balears. La qualitat de la nostra producció de petroli està supervisada per l'Institut de Qualitat Agroalimentària de les Illes Balears (IQUA) i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca, que ens permet classificar el nostre oli com a Oli de Mallorca Denominació d'Origen protegida.

bottom of page